Malzemeler;
Taban için:
1 paket ülker saklıköy ve ya eti burçak (125 gr)
100 gr tere yağı (eritilmiş)
1 kahve fincanı fındık
Krema için:
6 yemek kaşığı şeker
2,5 yemek kaşığı tepeleme nişasta
200 ml krema
3 yumurta
1 paket vanilya
Limon sosu için:
2 limonun suyu
2 cay bardağı su
2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
3 yemek kaşığı şeker
YAPILIŞI;
Öncelikle bisküvi ve fındık rondoda güzelce çekilir.
Erimiş tereyağıyla güzelce karıştırılıp kelepçeli kalıbın en
altına düzgünce bastıra bastıra yayılır ve en az 40 dakika dolapta beklemeye
alınır (veya buzlukta 20 dakika)
Kremamız için labne ve şeker çırpma teliyle güzelce
karıştırılır. (Krema yapılırken fazla çırpmamak gerek, malzemelerin karışması
yeterli)
Nişasta, vanilya, 1 limon kabuğu rendesi eklenir ve
karıştırılır.
Yumurtalar tek tek eklenip karıştırılır.
Dolaptan çıkardığımız kalıba dökülür ve önceden ısıtılmış
175 derece fırında 35 dakika pişirilir. (Kremamızın ortası sallanıyor olmalı,
size cıvık gelebilir ama asla 40 dakikadan fazla pişirmeyin, soğudukça kıvam
alacaktır)
Piştikten sonra fırın kapağı yarım açık bırakılır, içinde
yavaş yavaş (1-2 saat) soğumalıdır.
Limon sosumuz için, sos malzemelerini karıştırıp kıvam alana
kadar kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirilir.
Ocaktan alıp karıştıra karıştıra soğutulur.
Kalıbın en üstüne sosu döküp hızlı bir şekilde düzeltilir,
çünkü çabuk donmaktadır.
Bu şekilde buzdolabında 1 gece mutlaka bekletilmelidir.
Ertesi gün cheesecakemiz servise hazırdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder