Malzemeler:
500 gr.taze bakla
1 adet
kuru soğan
1/2
demet dereotu
1 yemek
kaşığı un
3-4 yemek
kaşığı zeytinyağı
1 adet
kesme şeker
Tuz
Su
Su
YAPILIŞI:
Baklalar
ayıklanıp,uzunluklarına göre ikiye ya da üçe bölünür.
1 yemek kaşığı un ilave ettiğimiz suda 20
dakika bekletilir.
Zeytinyağı
ve yemeklik doğradığımız kuru soğan tencereye alınır.
Soğanlar
pembeleşince suyunu süzdürdüğümüz baklalar eklenir.
Baklalar sararınca tuzu,şekeri ve üzerini
geçecek kadar sıcak su eklenir.
Kısık ateşte baklalar yumuşayana kadar
pişirilir.
Ocağın altını kapatınca ince ince kıyılan
dereotu eklenir.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder