Malzemeler;
Tabanı için:
1 paket yulaflı bisküvi
Kreması için:
400 gr labne peyniri
yarım bardak şeker
1 paket vanilya
200 ml sıvı krema
2 yumurta
2 dolu yemek kaşığı nişasta
Sosu için:
1 bardak böğürtlen(çilek veye ahududu da olabilir.)
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
isteğe göre hazır böğürtlen sosu da kullanılabilir.
YAPILIŞI;
Tabanı için tere yağı eritilip rondoda çekilmiş bisküvi ile
güzelce karıştırılır.
Silikon yada kağıt cupcake kalıplarına eşit olarak
paylaştırılarak çay bardağının altıyla güzelce ezilir.
Dolapta en az 20 dakika bekletilir.
Krema için labne ve şeker el ile çırpılıp krema ve nişasta
eklenir.
Son olarak vanilya ve sırayla tek tek yumurtalar eklenip
karıştırılır. (Mikser kullanmıyoruz)
Dolaptan çıkarılan kalıpların içine eşit miktarda pay
edilir. (üstünde hafif boşluk kalmalı)
175 derece önceden ısıtılmış fırında (20 dakika kadar)
pişirilir. (soğudukça kıvam alacak, beyaz diye pişmedi sanmayın)
Fırından çıkarmadan kapağı açık şekilde 1-2 saat soğumaya
bırakılır.
Soğuyunca sosu dökülüp buz dolabında soğutulur (ne kadar
soğursa o kadar güzel olur)
Sos için, sos malzemeleri karıştırılıp pişirilir ve
blenderdan geçirilir.
Ayrıca fırında pişerken fırının başka bir rafına bir kap su koyun
ki cheesecakeniz çatlamasın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder