Malzemeler:
1 kg. dana işkembesi
2 kaşık un
2 çorba kaşığı yağ
3- 4 diş sarımsak
2 kahve fincanı sirke
Yarım kahve kaşığı kırmızı biber
Tuz
YAPILIŞI:
İşkembe yıkanır. Bir avuç tuzla tuzlanıp,
iç içe geçirilip, birkaç saat bırakılır. Sonra bıçakla iyice kazınıp bol su ile
yıkanır.
8- 10 bardak su ile düdüklüde iyice
haşlanır. Soğuyunca ince ince kıyılır.
Yağ ile un hafif pembe kavrulur. Kıyılmış
işkembe ve haşlama suyu konup 2- 3 taşım kaynatılır.
Üzerine kırmızı biberli yağ gezdirilerek dökülür. Sarımsaklı sirke ile servis
yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder